TIOP1.1.1 07 Pályázat

Az IKT eszközfejlesztés a Német Nemzetiségi Általános Iskolában”  TIOP1.1.1 07 

A Pápakovácsi Környéki Települések Közoktatási Intézményi Társulása nevében Pápakovácsi község Önkormányzata 2008-ban pályázatot nyújtott be a  TIOP 1.1.1.07 -es pályázatra.
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium Támogatást kezelő igazgatósága (2010. okt. 15) támogatásra alkalmasnak minősítette. A támogatás tárgya az IKT eszközfejlesztés a Német Nemzetiségi Általános Iskolában.
A Pápakovácsi Önkormányzat, mint gesztor 7 003 250 Ft-vissza nem térítendő támogatást nyert a pályázat megvalósítására.
Ezen belül a következő eszközökhöz jutott az iskola:
Nyolc darab multimédiás Albacomp Actív-Standard asztali PC Win 7 Home operációs rendszerrel, továbbá irodai programcsomaggal telepítve, valamint nyolc darab Samsung E1920NW 19" 1440*900 pixel-es monitorral
Egy darab Fujitsu Primergy TX100 S1 szerverrel szünetmentes tápegységgel  és megfelelő szoftverrel ellátva.
Négy darab dualboard 1277 érintőképernyős felülettel rendelkező interaktív tábla, a tábla működéséhez szükséges szoftver.
Négy darab multimédia futtatására alkalmas 15" kijelzővel rendelkező WIFI képes DVD íróval rendelkező HP620-as notebook Win7-es operációs rendszerrel, irodai csomaggal és egyéb oktatáshoz használható programmal.
Négy darab EPSON EB 460 közeli módú vetítésre alkalmas projektor.
SNI eszközök speciális billentyűzet és ültető szék.
Egy WIFI csomag, amely biztosítja az iskola épületében a vezeték nélküli internet hozzáférést.
A pályázat tartalmazta az eszközök üzembe helyezése, valamint egy tíz órás oktatás az eszközök kezelésére 15 fő részére.
Az átadás dec.21.-én történt meg, így lényegében a tanulók a téli szünet után vehették birtokba az eszközöket.
A pályázat összege nem érte el a törvényben előírt összeg felső határát, így egyszerűsített közbeszerzés alapján több cég árajánlata közül a székesfehérvári ALBACOMP SZÁMÍTÁSTECHIKAI Zrt-ét fogadtuk el. A pályázathoz nem kellett az önkormányzatnak önrészt biztosítania.
Az interaktív táblákat a két legnagyobb osztályban az első illetve a negyedik osztályokban, helyeztük el, amik egyben délután napközis teremként is funkcionálnak, így kihasználtságuk a lehető legjobb, szinte teljes.  A másik kettőt a második, illetve hetedik osztályban helyeztük el, így minden szinten két teremben állnak rendelkezésre.
A projektzáró 2010. december 29-én tartottuk, melynek során bemutattuk a szülőknek a intézményfenntartó társulás polgármestereinek és képviselőtestületek tagjainak  a táblák és a gépek működését, módszertani lehetőségeit valamint felhívtuk a szülők és a tanulók figyelmét, hogy milyen értékek vannak a termekben.

Kedvezményezett: Kastély Oktatási Központ Német Nemzetiségi Általános Iskola

8596 Pápakovácsi Fő u. 20.

06-89-351-010

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Közreműködő szervezet: Pápakovácsi Község Önkormányzata

8596 Pápakovácsi Fő u. 19.

06-89-351-008

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Az eszközök használatáról készült képek megtekinthetőek a Képek/TIOP 1.1.1. alatt