Tájékoztatás iskolakezdéssel kapcsolatban

Tisztelt Szülők!

A jelenlegi járványügyi adatok alapján lehetséges, hogy szeptember 1-jén hagyományos formában kezdődjön meg a nevelés-oktatás. De ehhez, hogy ez így maradjon szükséges számos intézkedést megtennünk.

A folyamatosan változó járványügyi helyzetre való tekintettel a következő szabályok betartására kérjük Önöket!

  • A tanévnyitó ünnepségünk időpontja 2020. szeptember 1. 7:45, melyet jó idő esetén az udvaron tartunk meg. Mindannyiunk egészségének megőrzése érdekében kérjük Önöket, hogy rendezvényünkön ne vegyenek részt, gyermekeiket csak az iskola bejáratáig kísérjék!
  • Az iskola épületeinek közösségi tereiben (folyosó, lépcsőház, mosdó) nehezen valósítható meg a megfelelő védőtávolság betartása, emiatt ezeken a helyeken a maszk használata erősen ajánlott! Kérjük Önöket, hogy az első tanítási naptól kezdve gyermekeik számára biztosítsanak maszkot! A tanítási órákon és az udvari szünetekben a maszk használata nem kötelező. A bejáró tanulók számára az autóbuszokon, az iskolabuszon is maszk használata kötelező!
  • Iskolánkba idegenek csak indokolt esetben léphetnek be, ebben az esetben számukra a maszk használata kötelező. A szülőkkel való kapcsolattartás online formában történik. Ha személyes találkozást igénylő dolgot kell intézményünkben elintézniük, akkor előzetesen telefonon időpontot kell egyeztetni!
  • A nevelési-oktatási intézményeket kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermek, tanuló látogathatja. Tájékoztatjuk Önöket, hogy amennyiben gyermeküknél tüneteket észlelnek, a NNK aktuális eljárásrendje alapján gondoskodjanak orvosi vizsgálatról! A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermekénél koronavírus-gyanú, vagy igazolt fertőzés van. A hiányzást követően a gyermek az iskolába kizárólag orvosi igazolással térhet vissza! Amennyiben a tanítási időben a gyermeken tüneteket észlelünk, a gyermeket elkülönítjük, a szülőt azonnal értesítjük.
  • A higiéniai feltételek biztosítása érdekében kérjük a szülőket, hogy gyermekeik részére tízórai és uzsonna elfogyasztásához tiszta ruhaszalvétát, konyharuhát biztosítsanak, amit a tanuló az étkezés során a padjára terít.

Tisztelettel, jó egészséget kívánva:

Pápakovácsi, 2020. augusztus 31.                                                           

                                                                                                     Orbán Krisztina

                                                                                                    intézményvezető